3 Votes
Top 10

Votes:

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

 Μιας και το πολύπαθο 2021 σιγά σιγά μας αποχαιρετά και μια πιο αισιόδοξη χρονιά παίρνει την θέση της, το Lonely Planet, που είναι ο κορυφαίος ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο, ανακοίνωσε το Top 10 των πόλεων που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μέσα στο 2022. Πόλεις από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, η κάθε μια με τη δική της ομορφιά και κουλτούρα, θα σας κάνουν να ετοιμάσετε βαλίτσες για να τις ανακαλύψετε.

10) Γκιονγκγού, Νότια Κορέα

 Γνωστό ως «μουσείο δίχως τοίχους», το Gyeongju έχει περισσότερους τάφους, ναούς, γλυπτά σε βράχο, παγόδες, βουδιστικά αγάλματα και ερείπια παλατιών από οποιοδήποτε άλλο μέρος στη Νότια Κορέα. Πρόκειται για μια υπέροχη πόλη, γεμάτη ιστορία, που περιμένει να την ανακαλύψετε.

gyeongju

9) Φλωρεντία, Ιταλία

 Το λίκνο της Αναγέννησης, ρομαντική, μαγευτική και εντελώς ακαταμάχητη, η Φλωρεντία είναι ένα μέρος για να απολαύσετε την παγκόσμιας κλάσης τέχνη και την γκουρμέ κουζίνα της Τοσκάνης. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο μου για τη Φλωρεντία εδώ!

apiazza di duomo

8) Μέριδα, Μεξικό

 Από την ισπανική κατοχή, η Μέριδα ήταν η πολιτιστική πρωτεύουσα ολόκληρης της χερσονήσου Γιουκατάν. Ένας απολαυστικός συνδυασμός επαρχιακού και κοσμοπολίτικου, είναι μια πόλη βουτηγμένη στην αποικιακή ιστορία. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για εξερεύνηση, με στενά δρομάκια, μεγάλες κεντρικές πλατείες και τα καλύτερα μουσεία της περιοχής. Επίσης αποτελεί το τέλειο μέρος για να ξεκινήσετε την περιπέτειά σας στην υπόλοιπη πολιτεία του Γιουκατάν. Διαθέτει εξαιρετική κουζίνα και καταλύματα, ακμάζουσες αγορές και εκδηλώσεις που γίνονται σχεδόν κάθε βράδυ.

merida

7) Δουβλίνο, Ιρλανδία

 Μια μικρή πρωτεύουσα με τεράστια φήμη, το Δουβλίνο έχει ένα μείγμα κληρονομιάς και ηδονισμού που δεν θα σας απογοητεύσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να την επισκεφτείτε. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο μου για το Δουβλίνο εδώ!

christ church cathedral

6) Λευκωσία, Κύπρος

 Η πρωτεύουσα της Κύπρου είναι επίσης ένας πολιτιστικός θησαυρός που δεν πρέπει να χάσετε. Η τελευταία διχοτομημένη πρωτεύουσα του κόσμου συνήθως έρχεται σε δεύτερη μοίρα από τους ταξιδιώτες, οι ποίοι επιλέγουν να περάσουν τον χρόνο τους στα παραλιακά θέρετρα του νησιού! Η Λευκωσία πάντως είναι ένας περίεργος και συναρπαστικός συνδυασμός του νέου με του παλιού, γεμάτος ζωντάνια και ιστορία. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο μου για την Λευκωσία εδώ!

nicosia

5) Λάγκος, Νιγηρία

 Η Νιγηρία είναι μια άκρως αναπτυσσόμενη χώρα, λόγω της εισροής χρημάτων από το πετρέλαιο. Και όταν μιλάμε για Νιγηρία συνήθως εννοούμε το Λάγκος! Πρόκειται για μια πόλη συνώνυμο της διασκέδασης με μια εκρηκτική καλλιτεχνική και μουσική σκηνή που θα σας κρατήσει ξύπνιους πολύ μετά την αυγή. Αν κατευθυνθείτε προς τη Νιγηρία, δεν θα έχετε άλλη επιλογή από το να το επισκεφθείτε.

lagos

4) Ατλάντα, Η.Π.Α.

 Η λεγόμενη πρωτεύουσα του Νότου δεν έχει το παρατσούκλι Hotlanta τυχαία. Χαρισματική και λουσάτη, η Ατλάντα είναι ένας καυτός συνδυασμός πολιτισμού, κουζίνας και νότιας φιλοξενίας.

atlanta

3) Φράιμπουργκ, Γερμανία

 Χτισμένο στους πρόποδες των δασωμένων πλαγιών και των αμπελώνων του Μέλανα Δρυμού, το Φράιμπουργκ είναι μια ηλιόλουστη, χαρούμενη πανεπιστημιακή πόλη της Γερμανίας. Η μεσαιωνική παλιά πόλη, ο εντυπωσιακός γοτθικός καθεδρικός ναός, τα αρχοντικά με τα αετώματα, τα λιθόστρωτα σοκάκια και οι πλατείες με τα πολυάριθμα καφέ, είναι μόνο λίγα από όσα θα δείτε εκεί. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο μου για το Φράιμπουργκ εδώ!

2) Ταϊπέι, Ταιβάν

 Στην δεύτερη θέση συναντάμε μια φιλική πόλη της οποίας η γοητεία έγκειται στο μείγμα της κινεζικής κουλτούρας με μια περίεργη συγχώνευση ιαπωνικών, νοτιοανατολικής Ασίας και αμερικανικών επιρροών. Αναφέρομαι φυσικά στην Ταϊπέι.

taipei

1) Ώκλαντ, Νέα Ζηλανδία

 Μπορεί το Παρίσι να είναι η πόλη της αγάπης, αλλά το Ώκλαντ είναι η πόλη πολλών ερωτευμένων, σύμφωνα με το όνομά του στην γλώσσα των Μαορί, Tāmaki Makaurau. Αυτοί οι εραστές επιθυμούσαν τόσο πολύ αυτό το μέρος που πολέμησαν γι' αυτό για αιώνες. Εσείς;

auckland

 

 Πηγή

Παντελής Μουζακίδης "ο Θεσσαλονικιός"Είμαι ο Παντελής ή όπως μαρτυρά και ο τίτλος του blog "ο Θεσσαλονικιός". Αν και εσύ έχεις πάθος για τα ταξίδια, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Στόχος μου είναι να προλάβω να δω και τις 237 χώρες του πλανήτη μας και σκοπός μου να σας μεταφέρω ότι πληροφορίες έχω αποκομίσει από τα ταξίδια μου.

travel vibe

Booking.com