Top 10

Votes:

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Lonely Planet, που είναι ο κορυφαίος ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο, ανακοίνωσε τους καλύτερους προορισμούς για να επισκεφθεί κανείς μέσα στο 2024. Πόλεις από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, η κάθε μια με τη δική της ομορφιά και κουλτούρα, θα σας κάνουν να ετοιμάσετε βαλίτσες για να τις ανακαλύψετε.

10) Κάνσας Σίτι, Η.Π.Α.

 Μετά την εμφάνιση της Τέιλορ Σουίφτ στον αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου των Chiefs, το Κάνσας Σίτι βρέθηκε στο ταξιδιωτικό ραντάρ για πολλούς λόγους. Δύο από αυτούς είναι τα εγκαίνια ενός νέου υπερσύγχρονου τερματικού σταθμού αεροδρομίου και η επέκταση της γραμμής τραμ ελεύθερης χρήσης μέσω του αστικού κέντρου του Κάνσας Σίτι. Ακόμη, η πόλη έχει μια συνεχώς εξελισσόμενη γαστρονομική σκηνή και πρόκειται να ανοίξει μια νέα περιοχή ψυχαγωγίας πάνω από μια παλιά σιδηροδρομική γέφυρα που εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού. Αναμφίβολα το 2024 η πόλη θα κερδίσει πολλούς νέους θαυμαστές.

kansas city

9) Σμύρνη, Τουρκία

 Η Σμύρνη είναι μια παραθαλάσσια πόλη, που έχει να περηφανεύεται για την έντονη νυχτερινή ζωή και την αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα της. Η πλούσια ιστορία σε συνδυασμό με την σύγχρονη κουλτούρα της αξίζει να την φέρει στο προσκήνιο. Μια πολυσύχναστη παλιά συνοικία του παζαριού, ένα δημοφιλές ετήσιο φεστιβάλ μουσικής και χορού, νέοι χώροι τέχνης και πολιτισμού, μια ανθισμένη περιοχή κρασιού και εύκολη πρόσβαση σε όμορφες παραλίες και αρχαία ερείπια είναι μεταξύ των λόγων που πρέπει να την επισκεφθείτε πριν από όλους.

smyrni

8) Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία

 Μια σύγχρονη πρωτεύουσα με μανδύα ένα γοτθικό αστικό τοπίο και κάποια εμβληματικά αξιοθέατα, όπως το Κάστρο της Πράγας και η Γέφυρα του Καρόλου είναι σχεδόν πολύ όμορφα για να είναι αληθινά. Την περασμένη δεκαετία, οι επισκέπτες κατέκλισαν την πόλη, χαλώντας εν μέρει την γοητεία της. Όμως το lockdown του Covid-19 έδωσε στην πόλη την ευκαιρία να πατήσει το κουμπί επαναφοράς και το 2024, η Πράγα υπόσχεται να μετριάσει τα πλήθη προωθώντας τον χαλαρό τουρισμό και τα αξιοθέατα μακριά από το κέντρο της πόλης. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο μου για τη Πράγα εδώ!

7) Τζακάρτα, Ινδονησία

 Η τωρινή πρωτεύουσα της Ινδονησίας αποτελεί εδώ και πολύ καιρό την αρχή όλων των εξορμήσεων προς την ανακάλυψη των θησαυρών που έχει να χαρίσει αυτή η χώρα. Το 2022, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι σύντομα η πρωτεύουσα θα μετακομίσει σε μια νεόδμητη πόλη λόγω των επαναλαμβανόμενων πλημμυρών και της εξαγριωμένης κυκλοφορίας στην Τζακάρτα. Αυτή η κοσμοπολίτικη πόλη εξακολουθεί να είναι το μέρος για να απολαύσετε τις αστικές ανέσεις πριν ξεκινήσετε τις απομακρυσμένες γωνιές της χώρας. Οπότε θα πρέπει να επισκεφθείτε αυτή τη δυναμική μητρόπολη πριν αλλάξει!

jakarta

6) Μανάους, Βραζιλία

 To Μανάους βρίσκεται στο βόρειο κομμάτι της Βραζιλίας και αποτελεί την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής του Αμαζονίου. Πρόκειται για ένα μέρος που συνδυάζει αρμονικά την περιπέτεια με τον οικοτουρισμό. Χτισμένη στην συμβολή δυο παραποτάμων του Αμαζονίου, τον Rio Negro και τον Rio Solimões και δίπλα από το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου θα έχετε την δυνατότητα να έρθετε αντιμέτωποι με αμέτρητα μοναδικά και απειλούμενα είδη.

manaus

5) Φιλαδέλφεια, Η.Π.Α.

 Στη συμβολή των ποταμών Ντελαγουέρ και Σούιλκιλ βρίσκεται η πρώτη Πόλη Παγκόσμιας Κληρονομιάς του έθνους, η γενέτειρα των Ηνωμένων Πολιτειών και η «Πόλη της Αδελφικής Αγάπης». Αλλά πέραν από αυτή την ιστορική ευαισθησία, δεν θα πρέπει να προσπεραστεί η ενέργεια που έχει η σύγχρονη πόλη. Μεταξύ των μεγάλων νέων εγκαινίων και των επετειακών εκδηλώσεων-ορόσημων, τα μουσεία από μόνα τους δικαιολογούν ένα ταξίδι το 2024 (όπως και τα εστιατόρια τους για να σας κρατήσουν γεμάτους ενέργεια).

philadelphia

4) Μόσταρ, Βοσνία Ερζεγοβίνη

 Η πανέμορφη γραφική μεσαιωνική παλιά πόλη με τους εντυπωσιακούς της μιναρέδες και η διαβόητη γέφυρα του Μόσταρ, προσελκύουν πλέον επισκέπτες και λάτρεις των Βαλκανίων για περισσότερο από μια ημερήσια εκδρομή! Οι δυναμικές τέχνες, οι χειροτεχνίες και τα μουσικά φεστιβάλ τραβούν τους ανθρώπους πίσω και τους δελεάζουν να μείνουν για λίγο παραπάνω στην πόλη. Με την 20η επέτειο από την ανοικοδόμηση της γέφυρας της παλιάς πόλης να πλησιάζει, δεν υπήρξε ποτέ πιο κατάλληλη στιγμή για να την επισκεφθείτε!

mostar

3) Μόντρεαλ, Καναδάς

 Τα πάμπολλα φεστιβάλ και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι ζωντανές γειτονιές γεμάτες με τοπική κουζίνα, οι πλήρως ενημερωμένες γκαλερί και τα ιδιόμορφα καταστήματα είναι μόνο λίγοι από τους λόγους, που το Μόντρεαλ υπήρξε εδώ και πολύ καιρό ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς του Καναδά. Αλλά φέτος, με νέα μουσεία, ανανεωμένα αξιοθέατα, μια συνεχώς ζωντανή σκηνή εστιατορίων και πρόσθετες επιλογές μεταφοράς που κάνουν ακόμα πιο εύκολη την πρόσβαση, αυτή η μητροπολιτική περιοχή είναι έτοιμη να απογειωθεί!

montreal

2) Παρίσι, Γαλλία

 Το Παρίσι πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο των Θερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, παρέχοντας στους επισκέπτες έναν νέο τρόπο αλληλεπίδρασης με μια από τις πιο αγαπημένες πόλεις του κόσμου. Οι αγώνες ποδηλασίας θα πραγματοποιηθούν μέσα στην πόλη, οι αγώνες beach volley και ποδόσφαιρου τυφλών θα ξεδιπλωθούν κάτω από τον Πύργο του Άιφελ και οι break-dancers θα κάνουν τις φιγούρες τους στην πλατεία του Λουδοβίκου XVI. Μια πόλη που ανακαλύπτει συνεχώς τον τροχό, με ενδιαφέρουσες εκθέσεις φωτογραφίας στον Σηκουάνα, έναν γυάλινο ουρανοξύστη σε σχήμα τριγώνου και πολλά άλλα, που δείχνουν ότι αξίζει να επισκεφθείτε το Παρίσι το 2024 πέραν από τους αθλητικούς αγώνες! Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το άρθρο μου για το Παρίσι εδώ!

paris

1) Ναϊρόμπι, Κένυα

 Η πρωτεύουσα της Κένυας διεκδικεί τον τίτλο του παγκόσμιου πολιτιστικού κέντρου, όντας γεμάτη από αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες. Η πόλη σηκώνει τους ώμους από το αποικιακό βλέμμα και αγκαλιάζει τους μοναδικούς της ρυθμούς, με μια δυναμική σειρά εστιατορίων, fast food και καφέ, μαζί με μια σταθερή εναλλαγή τεχνών και πολιτιστικών χώρων που τροφοδοτούν μια ξεχωριστή ψυχραιμία στο Ναϊρόμπι. Σε όλα αυτά προσθέστε το ομώνυμο εθνικό του πάρκο, που βρίθει από άγρια ζωή σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης και θα έχετε ένα αξέχαστο ταξίδι.

nairobi

 

Οι προηγούμενες νικήτριες πόλεις για το 2023, 2022, 2020, 2019

Πηγή

 

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε μπορείς να κάνεις like στη σελίδα μου στο facebook:o_thessalonikios ή follow στο instagram!

 

 Μουζακίδης Παντελής

pantelis thessalonikios 1

I am Pantelis or as the title of the blog testifies "O Thessalonikios". If you also have a passion for travel, then you are in the right place. My goal is to be able to see the 237 countries of our planet and my purpose to give you information that I gained from my travels. 

travel vibe

Booking.com