Friends stories

Votes:

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Το  Friends stories αποτελεί μια νέα ενότητα στο blog μου, που δεν είναι ούτε κάτι περισσότερο ούτε κάτι λιγότερο από αυτό που μαρτυράει το όνομα της. Ιστορίες φίλων. Έχω ζητήσει λοιπόν, από τους απανταχού ταξιδιάρηδες,  να μου εξιστορήσουν μια ταξιδιωτική τους εμπειρία.  Δεν έχει σημασία αν η ιστορία αυτή είναι αστεία ή περίεργη, σημασία έχει να αφεθούμε και να  ταξιδέψουμε μαζί τους, κάθε φορά σε διαφορετικό σκηνικό.

Ο Grec on Trek και οι ισπανικές αναποδιές!

grecontrek

Ντεμπούτο στη νέα στήλη κάνει ο Χάρης Γεωργάκης, ο κατά κόσμον Grec on Trek. Ένας Θεσσαλονικιός με πάθος για τα ταξίδια και την εξερεύνηση, που ήμουν σίγουρος ότι θα έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία να μας εξιστορήσει. Ελάτε να την απολαύσουμε.

"Το καλοκαίρι είχε πλέον τελειώσει και ήμασταν στα μέσα του Σεπτέμβρη. Καταλληλότερη περίοδος για ταξίδι, αν σκεφτείς ότι θέλαμε να γυρίσουμε σε μερικά από τα πιο γνωστά μέρη της Ισπανίας. Αλλά πρώτα, έπρεπε να περάσουμε μια πόλη κοντά στα σύνορα, προτού κατευθυνθούμε για Βαρκελώνη κι από εκεί για Ίμπιζα. Ώ ναι, ήταν από εκείνα τα ταξίδια!

Με τη συνάντηση της παρέας στο αεροδρόμιο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πρώτη αναποδιά στο ταξίδι μας: η reception του hostel που θα μέναμε είχε μπερδέψει στην καταχώρηση την ημερομηνία άφιξης με την προηγούμενη ημέρα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να παλεύουμε να της εξηγήσουμε ότι είχαν κάνει λάθος, αλλά το κακό είχε γίνει. Fun fact: η πτήση ήταν προγραμματισμένη για αναχώρηση σε μιάμιση ώρα από τη στιγμή που συναντηθήκαμε. Με ένα laptop στην πρίζα, οκλαδόν και αναζήτηση στο booking, ανακαλύπτουμε ένα εναλλακτικό μέρος που θα μπορούσε να μας φιλοξενήσει. Πέντε ευρώ παραπάνω ο καθένας αλλά τι να κάνουμε; Μια σκεπή να έχουμε από πάνω μας σκεφτήκαμε και ας όψεται η επόμενη μέρα.

Φτάνουμε Τζιρόνα, κατευθυνόμαστε στη στάση των λεωφορείων και ρωτάμε για τη σύνδεση αεροδρόμιο με την πόλη. «Κοντά είναι, σε λίγη ώρα ξεκινάμε και σας αφήνω στο κέντρο» απαντάει ο οδηγός σε μια μίξη Ισπανικών και σπαστών Αγγλικών. Έλα που όμως το κέντρο για εμάς είναι άγνωστο και αποβιβαζόμαστε σε ένα σταθμό με ελάχιστο φωτισμό από στύλους και τα φώτα των ταξί. Αφού δε βλέπαμε άλλη λύση και το Google Maps έδειχνε 40λεπτο στο νερό, κάνουμε τη δεύτερη επένδυση σε αυτή τη χώρα και χωριζόμαστε σε ταξί. Περνάμε μέσα από δρόμους, γέφυρες και στενά, για να καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Αφού πληρώνουμε και ξεφορτώνουμε, αντιλαμβανόμαστε ότι είχαμε πληρώσει διαφορετικό ποσό στην ίδια διαδρομή. Βλέπεις στον πρώτο ταξιτζή είχε γυαλίσει μια φίλη και του έκανε τα γλυκά μάτια. Μείον 5 ευρώ από τον τελικό λογαριασμό!

Εξαντλημένοι και καθησυχασμένοι, ότι πλέον είχαμε μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας, χωριστήκαμε σε δωμάτια και δεν άργησε να μας πάρει ο ύπνος. Το επόμενο πρωί ήταν αφιερωμένο στην εξερεύνηση της Τζιρόνα. Μεσαιωνικά τείχη, στενά και σκηνικά από Game of Thrones (ένα μέρος είχε γυριστεί άλλωστε εκεί). Τρεις η ώρα δίνουμε ραντεβού στο ξενοδοχείο, να πάρουμε βαλίτσες για να προλάβουμε την αναχώρηση του λεωφορείου στις και μισή. Κι εκεί ξεκινάει άλλη ταλαιπωρία.

Άλλοι μπερδεύτηκαν και φτάνουν αργότερα, άλλοι περιμένουν σε άλλο μέρος κι εμείς να βρισκόμαστε σε ένα ξενοδοχείο άδειο. Μέσα στη φούρια μας, παίρνουμε όλες τις βαλίτσες και επικοινωνούμε με τους υπόλοιπους για να πάνε κατευθείαν στο σταθμό. Αλλά δεν υπολογίσαμε ότι μερικοί συνταξιδιώτες μας δεν είχαν βγει ξανά στο εξωτερικό και δεν ήταν συνηθισμένοι για να αντιδράσουν ανάλογα.

Η ώρα 15.32. Πέντε άτομα να τρέχουν στο λεωφορείο για να καθυστερήσουν τον οδηγό. Ισπανικά, Αγγλικά και γλώσσα του σώματος για τους πιο ευφάνταστους από εμάς. Έλληνες σε ξένη χώρα. Κάποιοι προλαβαίνουν να φτάσουν αγκομαχώντας. Αλλά οι υπόλοιποι πουθενά και ένα τέταρτο μετά το λεωφορείο αναχωρεί και μαζί τους κι εμείς. Τα κινητά μας αναζητούν εναλλακτικές για το υπόλοιπο γκρουπ που μένει πίσω. Τρένο σε είκοσι λεπτά με άφιξη στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης. Βρέθηκε λύση!

Δύο ώρες μετά, θα βρισκόμασταν στο αεροδρόμιο, λίγο αγχωμένοι και λίγο εκνευρισμένοι. Μέχρι να μάθουμε ότι η πτήση θα καθυστερούσε τρεις ώρες. Τζάμπα το σπριντ τελικά…."

 

Ανακαλύψτε τις περιπέτειες του στα social media :

Facebook-  Grec on Trek

Instagram - @grecontrek

στο podcast του Trip Flakes

ή στο προσωπικό του blog grecontrek.com

 

 

Αν έχετε και εσείς μια ταξιδιωτική ιστορία που πιστεύετε ότι πρέπει να ειπωθεί στείλτε την στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. και μπορεί να δημοσιευθεί!

pantelis thessalonikios 1

I am Pantelis or as the title of the blog testifies "O Thessalonikios". If you also have a passion for travel, then you are in the right place. My goal is to be able to see the 237 countries of our planet and my purpose to give you information that I gained from my travels. 

travel vibe

Booking.com