Maldives

Votes:

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

 alif alif atoll map

 Όσες φορές έχω κάτσει να σκεφτώ πως θα μπορούσε να είναι ο παράδεισος, πάντα φέρνω στο μυαλό μου ένα μέρος σαν και αυτό! Ατελείωτες χρυσαφένιες παραλίες, καταγάλανα νερά, πανύψηλους φοίνικες και πάντα ήλιος. Κάπως έτσι λοιπόν είναι η συγκεκριμένη Ατόλη, που προτείνω ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε αν βρεθείτε ποτέ στις Μαλδίβες!

Λίγα λόγια για την ατόλη

 Πριν ξεκινήσω την αναφορά μου στο συγκεκριμένο σημείο του πλανήτη, θεωρώ σώφρον να επεξηγήσω τον όρο ατόλη! Η ατόλη είναι μια κατηγορία κοραλλιογενών νησιών, τα οποία έχουν δακτυλιοειδές σχήμα και βρίσκονται σε τροπικές θάλασσες. Στο κέντρο τους βρίσκεται λιμνοθάλασσα, η διάμετρος της οποίας μπορεί να είναι άνω των 75 χιλιομέτρων. Η Ατόλη Αλίφ Αλίφ λοιπόν επίσης γνωστή ως Ατόλη Βόρειας Άρι ή Ari Atholhu Uthuruburi είναι μια διοικητική διαίρεση των Μαλδιβών. Δημιουργήθηκε την 1η Μαρτίου 1984, συνδυάζοντας το βόρειο τμήμα της Ατόλης Ari, τη μικρή Ατόλη Rasdhukuramathi και το απομονωμένο νησί Thoddoo. Πολλά από τα νησιά αυτής της ατόλης έχουν κατοικηθεί από την αρχαιότητα και έχουν αρχαιολογικά κατάλοιπα από τη βουδιστική περίοδο των Μαλδιβών. Θα προσπαθήσω λοιπόν να σας παρουσιάσω αυτόν τον επίγειο παράδεισο στην μέση του Ινδικού Ωκεανού μέσα από τα δικά μου μάτια και να μοιραστώ μαζί σας, όσα πιστεύω ότι πρέπει να δει κάποιος, που τον επισκέπτεται για πρώτη φόρα.

Thoddoo

 Το Τόντοο (Thoddoo) είναι το μεγαλύτερο από τα κατοικημένα νησιά της συγκεκριμένης Ατόλης. Βρίσκεται 67,51 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της χώρας, το Μάλε και έχει 2 χιλιόμετρα μήκος και ένα χιλιόμετρο πλάτος. Ο πληθυσμός του νησιού σήμερα υπολογίζεται στους 2023 κατοίκους, ένας αριθμός που υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το 2016! Ο λόγος είναι απλός, αφού από το 2015 «άνοιξαν» τα νησιά των ντόπιων (local islands) στους ταξιδιώτες, με αποτέλεσμα πολλοί να βρίσκουν ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού! Πέραν του τουρισμού όμως, οι ντόπιοι ασχολούνται κυρίως με την γεωργία, αφού καλλιεργούν τροπικά λαχανικά όπως τσίλι, μπριντζάλ, κολοκυθάκια, πικρές κολοκύθες και διάφορα είδη φρούτων όπως παπάγια, πεπόνια, φρούτα του πάθους, μπανάνες, μάνγκο και καρπούζια. Μάλιστα, αυτό το νησί είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καρπουζιού στις Μαλδίβες! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μόλις το ένα τρίτο του νησιού κατοικείται, το δεύτερο τρίτο προορίζεται για φάρμες, ενώ το τελευταίο τρίτο είναι ζούγκλα! Στο Τόντοο έχουν βρεθεί βουδιστικά ερείπια, που μαρτυρούν ότι κάποια στιγμή οι ντόπιοι ακολουθούσαν τον Βουδισμό, σε αντίθεση με σήμερα που οι άνθρωποι έχουν ασπαστεί το Ισλάμ! Τέλος, βρισκόμενοι εκεί αξίζει να κολυμπήσετε στις δυο υπέροχες παραλίες για τους τουρίστες (bikini beaches), οι οποίες όμως δεν ενδείκνυνται για κατάδυση με μάσκα και αναπνευστήρα, αφού δεν υπάρχουν πολλοί κοραλλιογενείς ύφαλοι στην περιοχή! Η μετάβαση από το Μάλε με το τοπικό πλοίο κοστίζει 15 δολάρια και η διάρκεια του ταξιδιού είναι γύρω στις 5 ώρες, ενώ υπάρχει και η επιλογή του ταχύπλοου που κοστίζει 45 δολάρια και διαρκεί περίπου μια ώρα. Στην δεύτερη περίπτωση απλά συνεννοηθείτε με το ξενοδοχείο σας και θα το κανονίσει αυτό για εσάς!

thoddoo

Rasdhoo

 Το Ράσντο (Rasdhoo) αποτελεί την διοικητική πρωτεύουσα της ατόλης Αλίφ Αλίφ και ένα από τα πιο δημοφιλή νησάκια της. Αυτό σημαίνει ότι εκεί θα βρείτε ότι μπορεί να χρειαστείτε στην καθημερινότητα σας, όπως τράπεζα, ATM, αστυνομικό τμήμα, ταχυδρομείο, παντοπωλεία, μαγαζάκια με σουβενίρ, καφέ, εστιατόρια και καταστήματα που πραγματοποιούν διάφορες δραστηριότητες στο νερό! Αυτό δεν είναι κάτι δεδομένο στα υπόλοιπα νησιά! Το Ράσντο βρίσκεται 58,26 χλμ. δυτικά του Μάλε και έχει 500 μέτρα μήκος και εξακόσια μέτρα πλάτος. Σε αντίθεση με το Τόντοο, το συγκεκριμένο νησί είναι κτισμένο από άκρη σε άκρη, ενώ υπολογίζεται ότι λειτουργούν 16 ξενώνες και ξενοδοχεία! Ο πληθυσμός του νησιού υπολογίζεται στους 949 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι όμως συνεχώς αυξάνονται! Ακόμη, η παραλία του νησιού καταλαμβάνει όλο το μήκος του (500 μέτρα) και φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά της και την ψιλή της άμμο! Δυστυχώς, όμως είναι γεμάτη νεκρά κοράλλια, οπότε θα πρότεινα να έχετε μαζί σας είτε ειδικά παπούτσια είτε βατραχοπέδιλα. Βέβαια, τα κοράλλια δημιουργούν έναν πανέμορφο βυθό, που αποτελεί σπίτι για πολλά ιδιαίτερα και πολύχρωμα ψάρια! Οι τρόποι μετάβασης στο Ράσντο ποικίλουν ανάλογα με τα χρήματα και τον χρόνο που επιθυμείτε να σπαταλήσετε! Ο πιο οικονομικός τρόπος να προσεγγίσετε το νησί είναι μέσω του τοπικού πλοίου που κάνει δυο δρομολόγια την εβδομάδα από το Μάλε! Η ιδανική επιλογή για εμένα είναι το ταχύπλοο που κοστίζει 30 δολάρια και η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στην μία ώρα και είκοσι λεπτά. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή του υδροπλάνου που κοστίζει περίπου 360 δολάρια, αλλά θα σας μεταφέρει στο προορισμό σας σε κάτι λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά!

rasdhoo

Ukulhas

 Το Ουκούλχας (Ukulhas) είναι βραβευμένο ως το πιο καθαρό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον νησάκι του νησιωτικού συμπλέγματος των Μαλδιβών. Βρίσκεται 71,68 χλμ. δυτικά του Μάλε, έχει ωοειδές σχήμα και καταλαμβάνει μια έκταση 1,025 χιλιόμετρων στο μήκος και 225 μέτρων στο πλάτος. Αριθμεί 921 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς, κάτι που το κάνει πολύ ζωντανό καθόλη την διάρκεια του χρόνου! Πέραν από ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια, mini markets και μαγαζάκια με σουβενίρ, στο Ukulhas υπάρχουν τζαμιά, σχολεία, φαρμακείο, νοσοκομείο, νεκροταφείο, ATM και γενικά όλες οι υποδομές που κάνουν την ζωή των ντόπιων και των τουριστών ακόμη πιο εύκολη! Το κύριο αξιοθέατο του νησιού είναι η παραλία του, η οποία καταλαμβάνει όλο το δυτικό τμήμα του και θεωρείται η καλύτερη της Ατόλης! Επίσης, το Ουκούλχας είναι ιδανικό για οικογένειες με μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, καθώς η απόσταση της παραλίας μέχρι τα ξενοδοχεία είναι το πολύ 100 μέτρα! Η παραλία έχει αρκετές ξαπλώστρες και σκιά από τους φοίνικες, ενώ δεν έχει πολλά κοράλλια και πέτρες κάτι που την κάνει ιδανική για κολύμπι! Αν κολυμπήσετε λίγο παραπέρα όμως θα ανακαλύψετε έναν μακρύ και όμορφο ύφαλο, γεμάτο πολύχρωμα ζωντανά και σκληρά κοράλλια που αποτελούν το σπίτι πολλών ειδών ψαριών! Τέλος, η περιοχή είναι ιδανική για κολύμπι με Μάντα Ρέι, δελφίνια, θαλάσσιες χελώνες και καρχαρίες! Η μετάβαση από το Μάλε με το τοπικό πλοίο κοστίζει 4 δολάρια και η διάρκεια του ταξιδιού είναι γύρω στις 4 ώρες, ενώ υπάρχει και η επιλογή του ταχύπλοου που κοστίζει 50 δολάρια και διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.

Himandhoo

 Λίγο πιο νότια συναντάμε το Χιμάντχου (Himandhoo) που απέχει 89,57 χιλιόμετρα από το Μάλε. Έχει 750 μέτρα μήκος και 425 μέτρα πλάτος, ενώ ο πληθυσμός του υπολογίζεται στους 667 κατοίκους! Σε αντίθεση με τα παραπάνω νησάκια, το Χιμάντχου δεν είναι τόσο τουριστικό κάτι που φαίνεται και από τα ελάχιστα ξενοδοχεία και μαγαζιά που στεγάζονται εκεί. Αυτό βέβαια το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό. Η παραλία για τους τουρίστες είναι αρκετά μικρή, όμως πολύ όμορφη και σκεπάζεται από πανύψηλους φοίνικες που δημιουργούν ένα άκρως εξωτικό σκηνικό. Για να βρεθείτε στο συγκεκριμένο νησί με τοπικό πλοίο, θα πρέπει πρώτα να πλεύσετε μέχρι το Ουκούλχας και από εκεί να πάρετε άλλο καραβάκι, με συνολική διάρκεια ταξιδιού γύρω στις 7 ώρες και κόστος κάτι λιγότερο από 10 δολάρια! Όμως, μπορείτε να επιβιβαστείτε και σε κάποιο ταχύπλοο που κοστίζει 70 δολάρια και η διαδρομή μειώνεται στις 2,5 ώρες!

himandhoo

Mathiveri

 Όσο κατεβαίνουμε στην λίστα, τόσο μικραίνει και το μέγεθος των νησιών που συναντάμε. Το Μαθιβέρι (Mathiveri) είναι ένα μικρό νησάκι της Ατόλης, που απέχει 84,58 χιλιόμετρα από το Μάλε και έχει μέγεθος 480 μέτρα μήκος και 300 μέτρα πλάτος! Πρόκειται για έναν δημοφιλή προορισμό για όσους αναζητούν μια πιο αυθεντική και προσιτή εμπειρία στις Μαλδίβες. Το νησάκι διαθέτει τρεις παραλίες την Stingray beach, η οποία έχει πάρει το όνομα της από τις πολλές τσούχτρες που υπάρχουν εκεί, ενώ θεωρείται και το καλύτερο σημείο για να δει κανείς το ηλιοβασίλεμα. Η δεύτερη είναι παραλία των ντόπιων στην οποία ουσιαστικά «απαγορεύεται» να κολυμπάτε και την Bikini beach, την παραλία για τους τουρίστες δηλαδή, που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού και έχει ήρεμα και πεντακάθαρα νερά! Ακριβώς απέναντι θα βρείτε ένα από τα λεγόμενα picnic islands, τα οποία ουσιαστικά είναι κομμάτια άμμου στην μέση της θάλασσας! Αυτά επιλέγονται από ντόπιους και ταξιδιωτικά γραφεία ως στάσεις για φαγητό και χαλάρωση, με αποτέλεσμα να παίρνουν πλέον αυτό το όνομα! Η μετάβαση από το Μάλε με το τοπικό πλοίο κοστίζει 4 δολάρια και η διάρκεια του ταξιδιού είναι γύρω στις 6 ώρες, ενώ υπάρχει και η επιλογή του ταχύπλοου που κοστίζει 65 δολάρια και διαρκεί περίπου δυόμιση ώρες. Τέλος, υπάρχει και η επιλογή του υδροπλάνου που κοστίζει 268 δολάρια και κάνει περίπου ένα τέταρτο μέχρι την προσγείωση!

mathiveri2

Bodufolhudhoo

 Το Μποντουφολχούντο (Bodufolhudhoo) είναι το πρώτο νησί στις Μαλδίβες που απαγόρευσε τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης! Αριθμεί 586 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι νοιάζονται και προσέχουν πολύ τις παραλίες και τη φύση, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο νησάκι να είναι από τα καθαρότερα της ατόλης! Βρίσκεται 81,64 χλμ. δυτικά του Μάλε και έχει 300 μέτρα μήκος και 300 μέτρα πλάτος! Λόγω του μεγέθους του δεν διαθέτει πολλούς ξενώνες, ενώ και η παραλία είναι για τους τουρίστες είναι σχετικά μικρή! Όμως το γεγονός ότι βρίσκεται γύρο από κάποια διάσημα τουριστικά θέρετρα, όπως το Nika Island Resort, το Velidoo και το Gangehi, το κάνει μια όμορφη στάση για όσους θέλουν να δουν κάτι πιο αυθεντικό! Η μετάβαση από το Μάλε με το τοπικό πλοίο κοστίζει 5 δολάρια και η διάρκεια του ταξιδιού είναι γύρω στις 4 ώρες και είκοσι λεπτά, ενώ υπάρχει και η επιλογή του ταχύπλοου που κοστίζει 50 δολάρια και διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα.

bodufolhudhoo

Feridhoo

 Το Φέριντο (Feridhoo) απέχει 89,96 χιλιόμετρα από το Μάλε και έχει μια ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα ιστορία. Πριν από αρκετούς αιώνες, δύο Αφρικανοί σκλάβοι που είχαν αγοραστεί από τους βασιλείς στα ταξίδια τους στο Χατζ στη Μέκκα, απελευθερώθηκαν επίσημα από τη σκλαβιά τους και εγκαταστάθηκαν σε αυτό το νησί. Ο ένας από αυτούς ονομαζόταν Sangoru και δούλευε για χρόνια στο παλάτι στο Μαλέ πριν τον απελευθερώσει ο άρρωστος βασιλιάς για να κερδίσει αξία στη μετά θάνατον ζωή. Σήμερα, κατοικούν στο νησί 413 μόνιμοι κάτοικοι, με πολλούς από αυτούς να έχουν συγγένεια με τους δυο Αφρικανούς πρώην σκλάβους! Τέλος, το νησί διαθέτει μια πανέμορφη χρυσαφένια παραλία, στην οποία μπορείτε να κάνετε snorkeling και να εξερευνήσετε τον υπέροχο βυθό! Η μετάβαση από το Μάλε με το τοπικό πλοίο κοστίζει 4 δολάρια και η διάρκεια του ταξιδιού είναι γύρω στις 7 ώρες, ενώ υπάρχει και η επιλογή του ταχύπλοου που κοστίζει 75 δολάρια και διαρκεί περίπου δύο ώρες.

feridhoo

Maalhos

 Και κλείνοντας με τα κατοικημένα νησάκια της συγκεκριμένης Ατόλης, συναντάμε το μικροσκοπικό Μάαλχος (Maalhos), το οποίο απέχει 90,28 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα των Μαλδιβών και θεωρείται το δυτικότερο νησί της χώρας! Κατοικείται από 408 μόνιμους κατοίκους και λόγω του μεγέθους του, τα καταλύματα και οι υπόλοιπες υποδομές είναι ελάχιστες. Παρόλα αυτά έχει μια ανεπιτήδευτη ομορφιά, αφού ακόμη δεν το έχει πλησιάσει για τα καλά το κομμάτι του τουρισμού! Η μετάβαση από το Μάλε με το τοπικό πλοίο κοστίζει 4 δολάρια και η διάρκεια του ταξιδιού είναι γύρω στις επτάμηνη ώρες, ενώ υπάρχει και η επιλογή του ταχύπλοου που κοστίζει 75 δολάρια και διαρκεί λίγο παραπάνω από δύο ώρες.

maalhos

Resort Islands

 Τέλος, στην ατόλη Αλίφ Αλίφ υπάρχουν και αρκετά ακατοίκητα νησάκια που έχουν μετατραπεί σε τουριστικά θέρετρα. Ουσιαστικά πρόκειται για πολυτελή ξενοδοχεία που απλώνονται σε όλο το νησί και προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Τα περισσότερα από αυτά μάλιστα διαθέτουν μέρος προσγείωσης υδροπλάνου, ώστε να κάνουν την μετάβαση από το Μάλε παιχνιδάκι! Καθ’ όλη την παραμονή σας εκεί, θα αισθανθείτε σαν βασιλιάδες, ζώντας στιγμές βγαλμένες από τα πιο όμορφα σας όνειρα. Ανάλογα με τα πακέτα που θα επιλέξετε, προσφέρονται υπηρεσίες σπα, τεράστιοι μπουφέδες φαγητού με ότι μπορείτε να φανταστείτε, θαλάσσιες δραστηριότητες και πολλά άλλα. Φυσικά μια τέτοια εμπειρία κοστίζει και στην περίπτωση μας κοστίζει ακριβά. Χαρακτηριστικά μια βραδιά σε ένα τέτοιο θέρετρο ξεκινάει από τα 700 ευρώ και μπορεί να φτάσει σε αρκετές χιλιάδες ευρώ. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που οι Μαλδίβες είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μήνα του μέλιτος. Τα σημαντικότερα νησάκια-θέρετρα της Ατόλης είναι τα: Bathalaa, Ellaidhoo, Fesdhoo, Gaathafushi, Gangehi, Halaveli, Kan'dholhudhoo, Kudafolhudhoo, Kuramathi, Maayafushi, Velidhoo, Veligandu! Εν κατακλείδι ακόμη και αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να μείνετε σε ένα από αυτά τα πανάκριβα θέρετρα με τα σπιτάκια μέσα στο νερό, αξίζει να τα επισκεφθείτε έστω και αυθημερόν για να δείτε με τα μάτια σας περί τίνος πρόκειται. Με ένα αντίτιμο, έχετε πρόσβαση στους μπουφέδες και σε κάποιες από τις εγκαταστάσεις των νησιών αυτών!

resort

Πώς θα πάτε

 Φυσικά δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρχει απευθείας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Μαλδίβες, οπότε θα πρέπει να κάνετε σίγουρα κάποιες στάσεις για να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό. Η καλύτερη επιλογή είναι ένας συνδυασμός πτήσεων της Wizzair από την Αθήνα, με ενδιάμεση στάση στο Άμπου Ντάμπι προς το Μάλε, όπου με σωστό προγραμματισμό μπορεί να βρει κανείς εισιτήρια που ξεκινούν από 310€ μετ’ επιστροφής! Από εκεί θα πάρετε πλοίο ή υδροπλάνο ανάλογα με το νησάκι που θα είναι ο τελικός σας προορισμός!

Πού θα μείνετε

 Το κατάλυμα που έχω να προτείνω βρίσκεται στο νησάκι Ουκούλχας και πιο συγκεκριμένα το Ranthari Hotel & Spa. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με πανέμορφα και ευρύχωρα δωμάτια, εξαιρετικό εστιατόριο, σπα, πισίνα στην κορυφή του και ιδιωτική παραλία, το οποίο προσφέρει την απόλυτη εμπειρία διαβίωσης.

Πώς θα μετακινήστε

 Όσο βρίσκεστε σε κάποιο νησάκι της Ατόλης Αλίφ Αλίφ δεν θα χρειαστείτε κάποιο μεταφορικό μέσο. Όλα είναι πολύ μικρά και μπορείτε εύκολα να τα γυρίσετε με τα πόδια, σε μόλις λίγα λεπτά. Για να μεταβείτε πάντως από το ένα νησί στο άλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε τα τοπικά πλοιάρια είτε κάποιο ιδιωτικό ferry boat!

Τι να φάτε

 Η κουζίνα των Μαλδιβών συνδυάζει αρμονικά τις γαστρονομικές παραδόσεις της Ινδίας, της Ταϊλάνδης και της Κίνας. Ως μουσουλμανική χώρα απαγορεύεται το χοιρινό (και το αλκόολ), κάτι που σημαίνει ότι θα βρείτε κυρίως πιάτα με πουλερικά, μοσχάρι και φυσικά πολύ ψάρι, κυρίως τόνο! Ακόμη, τα περισσότερα από τα εθνικά πιάτα περιέχουν ρύζι, διάφορα καρυκεύματα, ως επί των πλείστων κάρυ, καρύδα, χυμό λεμονιού και ζωμό ψαριών (garudium). Φυσικά, στις Μαλδίβες θα γευτείτε και πεντανόστιμα εξωτικά φρούτα όπως passion fruit, μάνγκο, ανανά, γκρέιπφρουτ, μπανάνα, παπάγια και άλλα, τα οποία χρησιμοποιούνται και ως πρώτη ύλη για χυμούς, smoothies και επιδόρπια. Κάποια από τα πιο δημοφιλή πιάτα της χώρα είναι τα Mas Huni (ζυμαρικά με τόνο, κρεμμύδι, καρύδα και τσίλι), Kuli Borkiba (βραστό ψάρι με πικάντικα μπαχαρικά και πίτες), Fiya Satani (σαλάτα με κρεμμύδι και πράσινες πιπεριές τσίλι), Κυπαρίσσι Torah (πικάντικη σούπα με κολοκυθάκι, κάρυ και πιπεριές τσίλι), Handulu Bondibay (επιδόρπιο με ρύζι πουτίνγκα και καύρδα) και τέλος Dhufun (παξιμάδι με διάφορα μπαχαρικά). Για να δοκιμάσετε αυθεντικές μαλδιβιανές γεύσεις, προτείνω να επισκεφτείτε τo Ranthari Hotel & Spa και το Peperone Restaurant.


Χρήσιμες πληροφορίες

maldives

Στις Μαλδίβες ταξιδεύουμε με Διαβατήριο με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών, ενώ δε χρειάζεται από πριν έκδοση Βίζας. Με την είσοδο σας στη χώρα, θα σας σφραγίσουν το διαβατήριο.

Στις Μαλδίβες η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι τα Ντιβέχι, ενώ οι περισσότεροι, για τουριστικούς λόγους, γνωρίζουν και γαλλικά. Πάντως όλοι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν αν γνωρίζουν.

Το νόμισμα της χώρας είναι η Ρουφίγια (MRF) και η ισοτιμία του αυτή τη στιγμή είναι 1€ = 16,44 Ρουφίγια. Βέβαια, το τοπικό νόμισμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα, αφού οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται σε αμερικανικά δολάρια. Τέλος, όλοι δέχονται και ευρώ.

Θα σας πρότεινα να έχετε μαζί σας μετρητά, κυρίως αμερικανικά δολάρια, καθώς τα περισσότερα μαγαζιά θα σας χρεώσουν προμήθεια για χρησιμοποίηση κάρτας ή του τοπικού νομίσματος!!

Η Ατόλη Αλίφ Αλίφ είναι δύο ώρες μπροστά από την Ελλάδα (GMT +5).

Για την μετάβαση προς και από το αεροδρόμιο του Μάλε οι επιλογές είναι συγκεκριμένες. Αν σκοπεύετε να μεταβείτε κατευθείαν σε κάποιο άλλο νησί, θα πρέπει να συνεννοηθείτε από πριν με το κατάλυμα στο οποίο θα μείνετε για να σας κλείσει κάποιο speed boat ή υδροπλάνο. Αν πάλι πηγαίνετε στο Μάλε, τα ξενοδοχεία συνήθως προσφέρουν δωρεάν μετακίνηση, ενώ τέλος τα ταξί είναι πολύ οικονομικά.

Στις Μαλδίβες δεν υπάρχει κάποια ελληνική πρεσβεία ή προξενείο. Η χώρα μας εκπροσωπείται διπλωματικώς στις Μαλδίβες, μέσω παράλληλης διαπίστευσης, από την Πρεσβεία μας στο Νέο Δελχί της Ινδίας!

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Ατόλη Αλίφ Αλίφ και γενικότερα τις Μαλδίβες είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Απριλίου, δηλαδή μετά την εποχή των μουσώνων.



Προτεινόμενες εκδρομές → Μάλε, Μααφούσι, Φουλίδοο, Ναυάγιο Βαάβου

 

 

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε μπορείς να κάνεις like στη σελίδα μου στο facebook:o_thessalonikios ή follow στο instagram!

Μουζακίδης Παντελής

 

pantelis thessalonikios 1

I am Pantelis or as the title of the blog testifies "O Thessalonikios". If you also have a passion for travel, then you are in the right place. My goal is to be able to see the 237 countries of our planet and my purpose to give you information that I gained from my travels. 

travel vibe

Booking.com