1 Votes
Top 10

Votes:

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μιας και το 2019 μας αποχαιρέτησε και μια καινούργια ταξιδιωτική χρονιά μόλις ξεκίνησε, το Lonely Planet, που είναι ο κορυφαίος ταξιδιωτικός ιστότοπος στον κόσμο, ανακοίνωσε το Top 10 των πόλεων που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μέσα στο 2020. Πόλεις από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, η κάθε μια με τη δική της ομορφιά και κουλτούρα, θα σας κάνουν να ετοιμάσετε βαλίτσες για να τις ανακαλύψετε.

10. Denver, U.S.A.

Η πόλη του Ντένβερ τα τελευταία χρόνια έχει βαλθεί να μπει για τα καλά στον τουριστικό χάρτη. Η διαρκής ανάπτυξη της πόλης φέρνει νέα πολυτελή ξενοδοχεία στη θέση εγκαταλειμμένων κτιρίων, μοναδικές αγορές τροφίμων, όπως η αγορά γάλακτος, υπερσύχρονα θεματικά πάρκα (Water Park) και συναρπαστικούς χώρους τέχνης (Kirkland Museum of Fine & Decorative Art).

denver

9. Dubai, UAE

Η καλύτερη χρονιά για να επισκεφθεί κανείς το Ντουμπάι είναι το 2020, καθώς πολλά κρατικά έργα πρόκειται να ολοκληρωθούν και πολλές εκδηλώσεις θα διοργανωθούν εκεί. Στη κορυφή αυτών η εξάμηνη Word Expo, όπου 190 χώρες από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους για το μέλλον (βλέπε ιπτάμενα αυτοκίνητα) στα ειδικά διαμορφωμένα τους περίπτερα. Επίσης αναμένεται να ανοίξει το Μουσείο του Μέλλοντος σε ένα εντυπωσιακό κτίριο σε σχήμα ματιού και το υπερπολυτελές θέρετρο “The World”, που θα προσφέρει στους επισκέπτες του υποβρύχια υπνοδωμάτια και χιόνι όλο το χρόνο!

dubai

8. Vancouver, Canada

Το Βανκούβερ είναι μια όαση πρασίνου ανάμεσα στα γαλάζια νερά του Ειρηνικού και τις δασωμένες κορυφές της Βόρειας Θάλασσας. Όντας η γενέτειρα της Greenpeace, φαίνεται ότι προσπαθεί να ηγηθεί του κόσμου στην αστική αειφορία, μέσω της διοργάνωσης του Greenest City 2020. Επωφεληθείτε της ευκαιρίας και γνωρίστε τη πόλη μέσω μια πανέμορφης διαδρομής 25χλμ με ποδήλατο (ή ακόμη καλύτερα πεζοί), κατά μήκος των παραλιών, θαυμάζοντας τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

vancouver

7. Kochi, India

Στο νούμερο επτά της λίστας συναντάμε ίσως τη λιγότερο γνωστή από τις δέκα, τη πόλη Κόχι. Αυτή η πανέμορφη πόλη της νότιας Ινδίας, βρίσκεται στη τροπική ακτή Malabar και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα λαμπρό παράδειγμα ανανεώσιμης ενέργειας, θέτοντας σε λειτουργία το πρώτο παγκοσμίως πλήρως ηλιακό αεροδρόμιο, το οποίο βραβεύτηκε με το βραβείο του UN Champions of the Earth. Αυτή είναι η μια όψη τους νομίσματος, αφού η άλλη διαθέτει boho καφέ, παραδοσιακά ινδικά σπίτια, παλιούς δρόμους αποικιακής εποχής και μια σειρά προχωρημένων γκαλερί. Το 2020, το street art έρχεται στο προσκήνιο στην Biennale Kochi-Muziris, τοποθετώντας σταθερά την Ινδία στο χάρτη σύγχρονων φεστιβάλ τέχνης.

kochi

6. La Paz, Bolivia

Η Λα Παζ στη Βολιβία διαθέτει το μεγαλύτερο σύστημα τελεφερίκ παγκοσμίως, ενώ μέσα στο 2020 πρόκειται να παραδοθούν νέες γραμμές, φτάνοντας αισίως τις 11! Η πόλη αγωνίζεται για ένα πιο λαμπρό και εμπνευσμένο μέλλον, μέσα από την ανάπτυξη σε όλους τους τομείς. Υποδομές, γαστρονομία, χώροι τέχνης, όλα βρίσκονται σε εγρήγορση. Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να καταλάβειi κανείς γιατί ο αριθμός των τουριστών είναι σταδιακά αυξανόμενος κάθε χρόνο.

la paz

5. Bonn, Germany

Η πρωτεύουσα της άλλοτε Δυτικής Γερμανίας, έμεινε στη σκιά του Βερολίνου όταν αυτό πήρε πίσω τα ηνία το 1990. Αλλά πλέον έχει επιστρέψει στο προσκήνιο και το 2020 είναι έτοιμη να γιορτάσει 250α γενέθλια του Μπετόβεν. Έχει προγραμματιστεί μια συναρπαστική συναυλία με παγκοσμίου φήμης ορχήστρες, σολίστες και τενόρους (μεταξύ των οποίων οι Sir Simon Rattle και Daniel Barenboim, ενώ το θέατρο της Βόννης ανεβάζει το Fidelio, τη μοναδική όπερα του συνθέτη. Πέρα από αυτό, υπάρχουν εκδηλώσεις και διαγωνισμοί που εστιάζουν στη μουσική μεγαλοφυΐα του Beethoven, παραστάσεις πικ-νικ και «συναυλίες στο σπίτι», όπου οι ντόπιοι μουσικοί ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό.

bonn

4. Galway, Ireland

Το εξαιρετικά μποέμ Γκάλγουεϊ είναι αναμφισβήτητα η πιο ελκυστική πόλη της Ιρλανδίας. Εκεί θα βρείτε πολύχρωμες παμπ και ξεχωριστές καφετέριες να προσφέρουν τις μπροστινές τους θέσεις για να παρακολουθήσει ο κόσμος τους τοπικούς πλανόδιους μουσικούς. Φέτος όλη αυτή η δημιουργική εξωστρέφεια θα αυξηθεί εξαιτίας των γεγονότων που σηματοδοτούν τον ρόλο της περιοχής του Γκάλγουεϊ ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2020. Το ημερολόγιο της πόλης είναι γεμάτο δραστηριότητες, για αυτό προετοιμαστείτε για θέαμα στο δρόμο, ζωντανή και ψηφιακή τέχνη καθώς και μουσική, θέατρο και χορό παγκόσμιας κλάσης. Ο ύπνος ίσως χρειαστεί να περιμένει, καθώς στο Γκάλγουεϊ οι πλανόδιοι δεν σταματούν να παίζουν μέχρι αργά τη νύχτα. Ζωντανό και γεμάτο φαντασία, το Galway το 2020 θα είναι ένα πάρτι ολόκληρο τον χρόνο. Και είστε όλοι προσκεκλημένοι.

galway

3. Cairo, Egypt

Η Αίγυπτος έβαλε τα θησαυροφυλάκια του Τουταγχαμών σε μια παγκόσμια περιοδεία το 2018, δηλώνοντας ότι είναι η τελευταία φορά που η ταφική λεία του Φαραώ θα εγκατέλειπε τις ακτές της χώρας. Αν λοιπόν θελήσετε να θαυμάσετε τον πλούτο της αρχαίας Αιγύπτου στο μέλλον, θα πρέπει να επισκεφθείτε το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου (GEM). Το 2020 είναι το έτος που αυτό το μοναδικό μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό και θα είναι το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου πλήρως δεσμευμένο σε έναν πολιτισμό. Επίσης, για όλους του ενδιαφερόμενους το πρόσφατα εγκαινιασμένο αεροδρόμιο Sphinx της Γκίζας, θα λειτουργήσει με εσωτερικές πτήσεις. Για περισσότερες πληρφορίες για την πόλη πατήστε εδώ!

2. Washington D.C., U.S.A

Όλα τα μάτια θα είναι στην Ουάσιγκτον DC, αυτό το έτος, καθώς η πόλη γιορτάζει την 100η επέτειο από την 19η Τροπολογία, οποία εμπερίεχε το νόμο που χορηγούσε στις γυναίκες το δικαίωμα ψήφου. Πολλά μουσεία όπως η Εθνική Πινακοθήκη, το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας και το Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες θα έχουν ειδικές εκθέσεις που σχετίζονται με αυτό το σημαντικό ορόσημο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Συνδέστε το με τον ενθουσιασμό για τις φετινές προεδρικές εκλογές και η Ουάσιγκτον θα είναι μια από τις πιο δυναμικές πόλεις της Αμερικής το 2020. Πέρα από την πολιτική, η αναγέννηση της Ουάσινγκτον είναι σε πλήρη άνθηση, με μια αναζωογονημένη προκυμαία, γεμάτη με νέα μουσεία και μια «εκρηκτική» σκηνή φαγητού. Οι πράσινες στέγες, εκατοντάδες δέντρα που έχουν φυτευτεί πρόσφατα και ένα καινοτόμο σύστημα πλωτών υγροτόπων, έχουν κάνει την πόλη πιο πράσινη από ποτέ.

washington dc

1. Salzburg, Austria

Στη κορυφή της λίστας βρίσκεται το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, όπου το 2020 το φεστιβάλ της πόλης θα γιορτάσει 100 χρόνια ζωής. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ κλασικής μουσικής στον κόσμο, το οποίο είναι πάντα πολυσύχναστο, πόσο μάλλον φέτος. Θα υπάρχουν παντού στο ιστορικό κέντρο της πόλης συναυλίες, θεατρικά έργα, αναγνώσεις, εκθέσεις και εκδηλώσεις, με κορυφαία τη Hugo von Hofmannsthal’s Jedermann, η οποία είναι βασισμένη σε ένα μεσαιωνικό έργο για την ηθική και τη δόξα. Για αυτό κλείστε τα εισιτήρια σας από τώρα και ετοιμαστείτε για ένα απίθανο καλοκαίρι.

salzburg

 

 

Πηγή: https://www.lonelyplanet.com/best-in-travel/cities

Παντελής Μουζακίδης "ο Θεσσαλονικιός"Είμαι ο Παντελής ή όπως μαρτυρά και ο τίτλος του blog "ο Θεσσαλονικιός". Αν και εσύ έχεις πάθος για τα ταξίδια, τότε είσαι στο κατάλληλο μέρος. Στόχος μου είναι να προλάβω να δω και τις 237 χώρες του πλανήτη μας και σκοπός μου να σας μεταφέρω ότι πληροφορίες έχω αποκομίσει από τα ταξίδια μου.

travel vibe

Booking.com