Hotel Reviews

Votes:

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Στα σύνορα των νομών Δράμας και Καβάλας, θα βρείτε μια γραφική κωμόπολη που ονομάζεται Κρηνίδες. Πρόκειται για μια περιοχή, η ιστορία της οποίας ξεκινάει από αρχαιοτάτους χρόνους, αφού βρίσκεται δίπλα στην αρχαία πόλη των Φιλίππων. Αναφέρομαι φυσικά στο σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Ανατολικής Μακεδονίας, ο οποίος ύστερα από προσπάθειες πολλών ετών ανήκει πλέον από το 2016, στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

krinides


Στο υψηλότερο σημείο της πόλης, συναντάμε το Hotel Philippeio. Ένα πετρόχτιστο κτίριο, με πέτρα λαξεμένη από τη περιοχή, η σχεδίαση του οποίου συνδυάζει αριστοτεχνικά την παράδοση με τα θαύματα της φύσης. Όλα του τα δωμάτια είναι διακοσμημένα σε γήινους τόνους και εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και παροχές. Διαθέτουν υψηλής ποιότητας ανατομικά latex στρώματα και μαξιλάρια, καθώς επίσης μεγάλα μπαλκόνια με θέα την ακρόπολη των Φιλίππων και το Παγγαίο Όρος. Χωρίς υπερβολή θα έλεγα ότι αποτελούν έναν δωρεάν χώρο τέχνης, αφού μέσα θα βρείτε επίσης χειροποίητες εικαστικές παρεμβάσεις και πίνακες ανυπολόγιστης αξίας.

aaphilippeio hotel


Η σχεδίαση του ξενοδοχείου είναι άκρως καινοτόμα, αφού αποτελεί το πρώτο eco friendly hotel της περιοχής! Ο κ. Παναγιώτης και η κ. Μαριάννα Γερμανίδη, έχουν ως κύριο γνώμονα τη χρησιμοποίηση, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, κάθε φυσικού πόρου ενέργειας, με αποτέλεσμα ελάχιστους ρύπους προς το περιβάλλον. Εφαρμόζονται αρχές ανακύκλωσης υλικών, ενώ είναι υπερήφανοι για την ενεργειακή αυτονομία που απλόχερα χαρίζουν τα ηλιακά πάνελ και τα υπόλοιπα πρωτοπόρα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη δόμηση των κτιρίων. Με αυτόν τον τρόπο καλύπτεται το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αναγκών τόσο του ξενοδοχείου όσο και του εστιατορίου εκ των έσω, προωθώντας την αειφόρο ανάπτυξη και προσθέτοντας αξία στον πράσινο χαρακτήρα του ξενοδοχείου.

aaphilippeio hotel2


Οι παροχές όμως δεν τελειώνουν εδώ. Το Ξενοδοχείο-Εστιατόριο Φιλίππειο αποτελεί τόπο συνάντησης και γευστικών απολαύσεων για κάθε ώρα της ημέρας. Για ένα καλό πρωινό, ένα business lunch ή ένα χαλαρό δείπνο, που αναδεικνύεται σε τέχνη που ανυψώνει τις αισθήσεις. Ξεκινήστε τη μέρα σας με τον καλύτερο τρόπο, απολαμβάνοντας ένα πλούσιο «ελληνικό πρωινό», μια εμπνευσμένη πανδαισία χρωμάτων και γεύσεων της ελληνικής γης. Το μενού του εστιατορίου αναδεικνύει το γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας, προσφέροντας ποιοτικά τοπικά προϊόντα από τη καρδιά της Μεσογειακής διατροφής. Τέλος, μπορείτε να συνδυάσετε την μοναδική πανοραμική θέα με μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα τοπικών εκλεκτών κρασιών και να απολαύσετε το τέλειο σκηνικό για χαλάρωση.

aaphilippeio hotel10


Φιλίππειο χωρίς άλογο όμως δεν γίνεται. Η Ραμόνα αποτελεί τη «μασκότ» του ξενοδοχείου και όχι άδικα. Μη χάσετε λοιπόν την ευκαιρία να βρεθείτε δίπλα της ή αν είστε πιο τολμηροί, δοκιμάστε ιππασία σε κάποια από τις φάρμες της περιοχής. Ακόμη μπορείτε να αξιοποιήσετε το χρόνο διαμονής σας συμμετέχοντας σε άλλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, ορειβασία, παρατήρηση πτηνών, γευσιγνωσία σε τοπικά οινοποιία, επίσκεψη στο Πηλοθεραπευτήριο των Κρηνίδων ή κολύμπι στις πανέμορφες παραλίες της περιοχής.

aaphilippeio hotel14


Προφανώς δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ εκτενέστερα στην αρχαία πόλη των Φιλίππων. Πρόκειται για μια περιοχή που κατοικείται αδιαλείπτως από την νεολιθική εποχή, όπως μαρτυρούν ευρήματα σκαλισμένα σε πέτρα. Η ιστορία του οικισμού των Φιλίππων αρχίζει στα 360/359 π.Χ. όταν άποικοι από τη Θάσο ιδρύουν την πρώτη πόλη, τις Κρηνίδες. Όταν το 356 π.Χ. απειλούνταν από τους Θράκες, ζήτησαν τη βοήθεια του Φιλίππου Β΄, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εκείνος, διαβλέποντας την οικονομική και στρατηγική σημασία της πόλης, την κατέλαβε, την οχύρωσε και τη μετονόμασε σε Φιλίππους. Λόγω της θέσης της (από εκεί περνούσε η κύρια οδική αρτηρία της Εγνατίας οδού), η πόλη ήταν πάντα το μήλον της έριδος μεταξύ των μοναρχών της εκάστοτε εποχής. Μετά την ιστορική μάχη των Φιλίππων (το 42 π.Χ) μετατράπηκε σε ρωμαϊκή αποικία και αποικίστηκε από Ρωμαίους βετεράνους στρατιώτες, δύο φορές! Η ιστορία των Φιλλίπων όμως δεν σταματά εδώ. Μεταξύ 49 και 50 μ.Χ. ο Απόστολος Παύλος επισκέπτεται την περιοχή, ιδρύει την πρώτη Χριστιανική Εκκλησία και βαφτίζει την πρώτη Χριστιανή της Ευρώπης. Φυσικά αυτό δε πέρασε απαρατήρητο από τους Ρωμαίους, οι οποίοι τον θεώρησαν επικίνδυνο και τον φυλάκισαν. Σήμερα, ο αρχαιολογικός χώρος τον Φιλλίπων είναι ανοιχτός στο κοινό και η είσοδος κοστίζει 6ε.

filippoi


Εν κατακλείδι, αν σας αρέσει η eco friendly φιλοσοφία και αναζητάτε ένα τόπο χαλάρωσης και γευστικών απολαύσεων τότε το Philippeio Hotel αποτελεί το ιδανικό μέρος για εσάς.

Στοιχεία Ξενοδοχείου:
Τηλ.: 2510517777 - 2510516500 - Fax: 2510518115


Website
Facebook
Instagram

 

 

Εάν το άρθρο σου φάνηκε ενδιαφέρον ή συνέβαλε στην ποιοτική πληροφόρησή σου, τότε μπορείς να κάνεις like στη σελίδα μου στο facebook:o_thessalonikios ή follow στο instagram!

Μουζακίδης Παντελής

pantelis thessalonikios 1

I am Pantelis or as the title of the blog testifies "O Thessalonikios". If you also have a passion for travel, then you are in the right place. My goal is to be able to see the 237 countries of our planet and my purpose to give you information that I gained from my travels. 

travel vibe

Booking.com